Skip to content Skip to footer

ГРУПА ГЕОТЕХМИН ОФИЦИАЛНО ОТКРИ СТИПЕНДИАНТСКАТА СИ ПРОГРАМА ЗА СТУДЕНТИ ОТ МГУ “СВ. ИВАН РИЛСКИ”

[rev_slider alias=”%d0%b3%d0%b5%d0%be%d1%82%d0%b5%d1%85%d0%bc%d0%b8%d0%bd-%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%bf%d0%b5%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d0%b8″][/rev_slider]

 

Група ГЕОТЕХМИН откри официално Стипендиантска програма 2019/2020 за студенти от Минно-геоложкия университет „Свети Иван Рилски“. На събитието в София присъстваха председателят на Съвета на ректорите проф. д-р инж. Любен Тотев, ректорът на МГУ проф. д-р инж. Ивайло Копрев, заместник-управителите на Геотехмин ООД д-р Иван Вутов и д-р инж. Владимир Вутов, изпълнителният директор на дружеството Доминик Хамерс, изпълнителният директор на Елаците-Мед АД инж. Драгомир Драганов и други представители на компании от Групата.

В стипендиантската програма участват 15 студенти с отличен и много добър успех. От началото на учебната година те получават стипендии от Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД и Геострой АД в рамките на благотворителната програма „Българските добродетели“, инициирана от проф. дтн инж. Цоло Вутов. През лятната ваканция младежите ще имат възможност и за платен стаж в дружествата. Още едно дружество – Геотрейдинг АД, очаква стипендианти през есента на тази година.

Студентите учат в 11 специалности на Минно-геоложкия университет – Разработване на полезни изкопаеми, Геология и геоинформатика, Компютърни технологии в инженерната дейност, Управление на ресурси и производствени системи, Електроенергетика и електрообзавеждане, Механизация на минното производство, Автоматика, информационна и управляваща техника, Маркшайдерство и геодезия, Хидрогеология и инженерна геология, Подземно строителство и Инженерна геология.

„С тази стипендиантска програма ние целим да подпомогнем висококачественото образование на студентите от университета и успешното им следване, да им предоставим възможност за придобиване на практически опит, както и да намерим наши бъдещи служители, а защо не и управляващи на предприятия и компании” – каза изпълнителният директор на Геотехмин ООД г-н Доминик Хамерс.

Той подчерта успешното партньорство с МГУ, приноса на университета за създаването на качествени специалисти и пожела на стипендиантите да имат амбиция да научат колкото се може повече от професионалистите в компаниите.

„Групата ГЕОТЕХМИН реално показва какво е наука, бизнес и образование в едно. Убеден съм, че ще имате възможност да се докоснете до най-новите технологии, че ще имате възможност да се докоснете до целия свят, да видите как работят другите компании по света – обърна се ректорът на МГУ проф. д-р инж. Ивайло Копрев към стипендиандите. – Благодарение на партньорството с група ГЕОТЕХМИН вие имате шанса да успеете”, допълни той. Проф. д-р инж. Копрев сподели, че за пръв път е стъпил в Геотехмин ООД през 1997 г. и е бил впечатлен от DATAMINE – софтуер за управление на минни процеси. Тогава това беше космически кораб, беше нещо невероятно. Сега вие имате шанса да видите следващите 50 години пред вас“, каза проф. д-р инж. Копрев и пожела успех на стипендиантите.

Г-жа Симона Събкова, директор „Човешки ресурси“ в Геотехмин ООД, запозна студентите с подробности за стипендиантската програма.

Откриването й е първото официално събитие за Група ГЕОТЕХМИН през 2020 г., когато  Геотехмин ООД навършва 30 години от основаването си. Отбелязват се и 45 години от създаването на МОК „Елаците“ и 21 г. от присъединяването на дружеството към група ГЕОТЕХМИН, а Геострой АД и Геотрейдинг АД стават на 15 години.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

0.0/5

mdg-magazine.bg © 2024. Всички права запазени.