Skip to content Skip to footer

ПРОФ. ДТН ИНЖ. ЦОЛО ВУТОВ ПОЛУЧИ НАГРАДА ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРИНОС ЗА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА

Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика, научната и развойна дейност в 13-то издание на годишните награди „Инвеститор на годината“ на Българската агенция за инвестиции.
Високото отличие бе връчено на управителя на „Геотехмин“ ООД от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествената церемония в НДК. „Дълбок поклон пред този велик българин“ – каза министър Караниколов. „Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря“ – заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: „Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще“.
Наградата е лична и се връчва на проф. Вутов за заслугите му като индустриалец, инвеститор, учен и общественик. Дружествата от група ГЕОТЕХМИН са изградили някои от най-знаковите проекти в минната индустрия, строителството, инфраструктурата, екологичния инженеринг и имат принос за нарастването на БВП на страната.
Проф. Вутов има изключителни заслуги и като учен и общественик – председател на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия, член на УС на БТПП, Националния борд по туризъм, Консултативния съвет на КРИБ, член на УС на Българската минно-геоложка камара и др.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

0.0/5

mdg-magazine.bg © 2024. Всички права запазени.