Skip to content Skip to footer

БЪЛГАРО-АВСТРИЙСКИ ФОРУМ „МИННОДОБИВНА ПРОМИШЛЕНОСТ И МЕТАЛУРГИЯ“ СЪБРА В СОФИЯ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ ДВАТА БРАНША

[rev_slider alias=”%d0%bc%d0%b8%d1%81%d0%b8%d1%8f-%d0%b0%d0%b2%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b8%d0%b9%d1%81%d0%ba%d0%be-%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%be%d0%bb%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be”][/rev_slider]

 

За втори път Австрийско посолство – търговски отдел заедно с Българска минно-геоложка камара и Българска асоциация на металургичната индустрия организира форум „Миннодобивна индустрия и металургия“. През първия ден на форума, в столичния хотел „Холидей Ин“, австрийските фирми и институции представиха дейността си и възможностите за сътрудничество с български фирми. В делегацията бяха включени мениджъри от фирми производители на минно оборудване, както и на водещи консултантски и комуникационни компании.
През втория ден австрийската делегация посети „Асарел-медет“ АД в Панагюрище.

„Благодарим за гостоприемството и топлото посрещане в „Асарел-Медет“ АД. Предприемачите от Австрия видяха едно модерно предприятие, с което имаме дългогодишно успешно партньорство“. – това заяви на 13 ноември търговският съветник към Посолството на Република Австрия у нас г-жа Улрике Щрака, която предвождаше делегация от австрийски топ мениджъри, избрали да посетят дружеството и да се запознаят с неговите традиции, резултати и производство.

Предприемачите бяха посрещнати от директор „Производствени дейности“ инж. Иван Чолаков и изпълняващия дейността директор „Човешки ресурси“ Нели Мърхова, които представиха дейността на дружеството и придружиха гостите по време на обиколката. Австрийските гости посетиха Рудник „Асарел“, като в диспечерския пулт имаха възможност да видят на живо автоматизираното управление на основните технологични процеси. След това интересът им бе привлечен от Инсталацията за екстракция и електролиза, където се запознаха с иновативната технология за производство на катодна мед.
Обиколката завърши с визита в панагюрския исторически музей, където гостите имаха вълнуваща среща с оригинала на Панагюрското златно съкровище. Визитата в музея завърши с любопитен поглед към гостуващата изложба „Алкохол и амбалаж“, която накара гостите с усмивка да потърсят паралели в технологиите за производство на алкохола и традициите при неговото сервиране и консумация в двете държави.

Денят продължи по пътя на медта в завода на „София мед“– производител на валцовани и пресовани продукти от мед и медни сплави. Австрийската група разгледа леярно, валцово и тръбопрофилно производство..

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

0.0/5

mdg-magazine.bg © 2024. Всички права запазени.