Skip to content Skip to footer

[rev_slider alias=”%d0%be%d0%b1%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d1%8f%d0%bf%d0%be%d0%bd%d1%86%d0%b8″][/rev_slider]


С тържествена церемония в края на юни приключи обучението на млади геолози от японската компания Мицубиши Матириълс Текно Корпорейшън (ММТEC), организирано от Геотехмин ООД за втора поредна година. То се осъществява в рамките на подписан меморандум от проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД, и г-н Хироаки Анзай, президент на японската компания ММТEC, който предвижда предаване на технически умения на млади японски специалисти.
В продължение на месец и половина младите геолози от ММТЕС Юсуке Китагауа и Косуке Ишияма, работиха редом с професионалисти с дългогодишен опит в областта на геологията и минното дело от “Геотехмин” ООД и “Елаците-Мед” АД. Програмата включваше теоретично и практическо обучение в реална работна среда на територията на рудник “Елаците” и Обогатителен комплекс “Мирково”, като за специалистите от ММТЕС това беше първи допир с открития добив на полезни изкопаеми. Техен ръководител и ментор беше Владислав Трашлиев, експерт с многогодишен опит в минната индустрия и директор на дирекция „Геология и концесии“ в Геотехмин. Неговите колеги, както и специалистите на Елаците-Мед взеха активно участие в проекта, влагайки максимални усилия, за да отговорят на високите очаквания от японска страна.
Тази година участниците отново получиха сертификати за успешно завършено обучение преди да се завърнат в Япония. Те с радост споделиха, че обучението е надминало очакванията им, че са се наслаждавали на работата си и са работили с удоволствие всеки ден, като натрупали много полезни знания и са удовлетворени от предоставената им възможност. Юсуке Китагауа и Косуке Ишияма изказаха благодарност към екипите на “Геотехмин” ООД и “Елаците-Мед” АД, като не скриха, че ако имат възможност биха се върнали и да работят на рудник “Елаците”.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

0.0/5

mdg-magazine.bg © 2024. Всички права запазени.