Skip to content Skip to footer

Австрийско посолство и БМГК организираха стопанска мисия „Миннодобивна индустрия и металургия“

Двустранни разговори в София и посещение при Dundee Precious Metals и Aurubis бяха част от програмата на провелата се на 17 и 18 октомври 2017 г. стопанска мисия. Представители на най-големите фирми в България от миннодобивната и металургична индустрии се срещнаха с австрийските фирми AUROAustria, BBG Baugeräte, FLSmidth Krebs, HellermannTyton, IMR metal powder technology, Rockmore, SCHIEBEL Antriebstechnik, Sempertrans, VA Intertrading. В делегация имаше и представители на Минно-геоложкия университет в Леобен, Австрия, които имаха възможност да обменят идеи с проф. Любен Тотев, ректор на МГУ „Св. Иван Рилски“. След дългите разговори денят приключи с коктейл в резиденцията на търговския съветник към Австрийско посолство, г-жа Улрике Щрака.

През втория ден на посещението си в България представителите на австрийските фирми посетиха Dundee Precious Metals в Челопеч. Инж. Илия Гърков запозна гостите с развитието на фирмата през последните години, както и с проекта за безжична свързаност в мината. Всички бяха впечатлени от възможността в реално време да се получава информация за дейността на машините, както и за здравословното състояние на работниците. Не по-малко вълнуващо беше и посещението на флотационната фабрика, както и влизането под земя и обиколката на мината.

В Aurubis управителят Тим Курт представи фирмата и всички гости се имаха възможност отблизо да опознаят производствената дейност.

През двата дни бяха обсъдени възможности за сътрудничество и съвместни проекти между българските и австрийски фирми. Всички участници бяха изключително доволни от организацията, но най-вече от срещите и изчерпателните разговори със специалистите от бранша. Българо-австрийското сътрудничество продължава!

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

mdg-magazine.bg © 2024. Всички права запазени.