Skip to content Skip to footer

Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика, научната и развойна дейност в 13-то издание на годишните награди „Инвеститор на годината“ на Българската агенция за инвестиции.
Високото отличие бе връчено на управителя на „Геотехмин“ ООД от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествената церемония в НДК. „Дълбок поклон пред този велик българин“ – каза министър Караниколов. „Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря“ – заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: „Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще“.
Наградата е лична и се връчва на проф. Вутов за заслугите му като индустриалец, инвеститор, учен и общественик. Дружествата от група ГЕОТЕХМИН са изградили някои от най-знаковите проекти в минната индустрия, строителството, инфраструктурата, екологичния инженеринг и имат принос за нарастването на БВП на страната.
Проф. Вутов има изключителни заслуги и като учен и общественик – председател на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия, член на УС на БТПП, Националния борд по туризъм, Консултативния съвет на КРИБ, член на УС на Българската минно-геоложка камара и др.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

0.0/5

mdg-magazine.bg © 2024. Всички права запазени.