Skip to content Skip to footer

GIDROCK LV – СПЕЦИАЛИЗИРАН ЛЕКОТОВАРЕН ТРАНСПОРТ ЗА РАБОТА В РУДНИЦИТЕ, ПРОИЗВЕДЕН В БЪЛГАРИЯ

През месец юни първите две машини GIDROCK LV, предназначени за превоз на хора и взривни материали бяха въведени в експлоатация в рудниците на „Лъки Инвест“ АД – „Джурково“ и „Дружба“. При тестовете машините показаха висока проходимост и отлична маневреност в тесните руднични галерии.

GIDROCK LV е проектирана и произведена от „Алеги Инженеринг“ ООД в съответствие с изискванията на БДС EN 1889-1:2011 “Минни машини. Подвижни машини, работещи под земята. Безопасност. Част 1: Безрелсови превозни средства с пневматични гуми”.

Машината е предназначена за извършване на различни логистични дейности в условията на рудниците като: превоз на хора, превоз на материали, сервизни дейности, транспортиране на ГСМ материали и други.

Предимствата на машината пред стандартните лекотоварни автомобили идват от използваните индустриални компоненти и материали като:

  • Мостове с интегрирани много дискови спирачки в маслена баня изолирани от околната среда.
  • Хидродинамична трансмисия.
  • Хидравлична система управление и спирачки.
  • Ръчна спирачка тип SAHR (пружинно задействана с хидравлично освобождаване)
  • Конструкция от стомана S355 и S700MC.

Това  осигурява високо ниво на безопасност, висока надеждност и ниски разходи по време на експлоатационния живот на оборудването.

В световен мащаб за основен лекотоварен транспорт в рудниците на много места все още се използват автомобили с повишена проходимост. Всички те не са специално проектирани за работа в руднична среда. От „Алеги“ считат, че техният продукт е изключително иновативен и в бъдеще ще се търсят подобни машини. Подкрепата на родното производство е това, на което разчитат от фирмата към момента – гъвкавост, новаторство и професионализъм са това, което могат да предложат.

www.alegiengineering.com

https://www.youtube.com/watch?v=HhRqkrds3O4

Повече информация за новата разработка можете да намерите в предстоящия бр. 6-7/2020 г., стр. 35  на списание „Минно дело и геология“

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

mdg-magazine.bg © 2024. Всички права запазени.